[O2] Problem z szybą kierowcy...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sylwester211
    Classic
    • 2010
    • 8
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Grzebałem dziś w swoim ABSie, przy aktywacji HillHold wali błędem G251 no i kanał 6 w blokach pomiarowych niedostępny. Przy aktywacji XDS mam info przy akceptacji kodowania że wartość kodowania jest poza zasięgiem.

Address 03: ABS Brakes Labels: 1K0-907-379-60EC1F.clb
    Control Module Part Number: 1K0 907 379 AD HW: 1K0 907 379 AD
    Component and/or Version: ESP MK60EC1 H35 0106
    Software Coding: 743B40F5092300FE2E1202E4901E00423400

Auto to Scirocco 2.0 TDI CBDB 140 koni z DPF, manualna skrzynia, TPMS zakodowany ale się doucza dopiero. Na forum www.vagcomforum.de znalazłem że jest ponoć update oprogramowania ABSu ze 106 na 109, tylko nie wiem czy darmowo by to wgrali w ASO, ciekawe czy to by nie odblokowało opcji XDS
  • Conrado
    Classic
    • 2009
    • 4

Witajcie,
    opiszę Wam swój problem i liczę na cenne rady Chodzi o przełącznik opuszczania szyb przednich.
    Któregoś razu nie zamknąłem drzwi w aucie i zaczął padać deszcz i zalał mi przełącznik sterowania szyb (w drzwiach kierowcy) - szyby niby działały ale krótko po tym coś zaczęło mi "pikać" pod schowkiem pasażera - tak mi się wydaje ale chodzi o to że generalnie po stronie pasażera było jakieś "pikanie"(jakby przekaźnik), postanowiłem odłączyć ten przełącznik od zasilania i wypiąłem kostkę, pomyślałem że to wina zalanego przełącznika, w tym tygodniu kupiłem na allegro (http://allegro.pl/golf-v-touran-octa...404802554.html) taki sam przełącznik ale po podłączeniu przełącznik nie podświetla się i jedyna jego reakcja następuje po próbie podniesienia szyby kierowcy innych reakcji BRAK.
    Pomóżcie czy to wina przełącznika czy coś z elektryką się powaliło? macie jakiś schemat bezpieczników do OII??
    Z góry dzięki za pomocne rady...
    Pozdrawiam
    Conrado

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Conrado, a VAG wyświetla jakieś błędy?
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Conrado
        Classic
        • 2009
        • 4

nie wiem, jeszcze nie podłączałem jej pod kompa... będę miał na to czas dopiero w Poniedziałek
        Pozdrawiam
        Conrado

Komentarz

Pracuję...